اطلاعات پارت نامبر خوانی
دسته بندی 2

اطلاعات پارت نامبر خوانی

1402/02/26

  تابه حال به نام محصولات دیجیتالی توجه کرده اید؟ این محصولات نام های عجیبی متشکل از حروف و اعداد دارند. به این کنار هم قرار گرفتن حروف و اعداد که هر کدام معنای مشخصی داشته و نماینده یکی از خصوصیات دوربین یا دستگاه است پارت نامبر آن محصول گفته می شود. اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که قواعد نام گذاری، بسته به نوع محصول کمی متفاوت است. در نگاه اول، کاراکترهای موجود در پارت نامبر دوربینها می تواند کمی گیج کننده باشد. اما چنانچه با مفهوم هر کدام آشنا باشید، می تواند در انتخاب دوربین یا دستگاه ضبط مورد نظرتان بسیار کمک کننده باشند. در این مطلب قصد داریم تا مفهوم هر یک از این اعداد و حروف را توضیح دهیم.

 

1.فریم بر ثانیه  fps:

به معنای سرعت حرکت تصاویر. به عنوان مثال، اگر دوربین امنیتی شما 30 فریم بر ثانیه ضبط می کند، به این معنی است که می تواند 30 فریم را در یک ثانیه از فیلم ضبط کند. هرچه فریم ها بالاتر باشد،فیلم روانتر خواهد بود ، در حال حاضر استاندارد صنعت برای فیلم واضح و روان، حتی با اجسام متحرک، و بهترین نرخ فریم برای دوربین های امنیتی 30 فریم بر ثانیه است.

 

2. Frame rate:

یک اصطلاح لاتین به معنای نرخ قالب است. این مفهوم اشاره به تعداد فریم یک تصویر دارد که نشان می دهد هر تصویر متحرک در هر ثانیه از چند تصویر ثابت تشکیل شده است. در واقع هر فیلم از تعداد زیادی تصویر ثابت تشکیل شده که در کنار یکدیگر قرار می گیرند.هرچه Frame rate یک دوربین مداربسته بالاتر باشد، تعداد تصاویر ثابت در هر ثانیه بیشتر خواهد بود، در نتیجه بررسی تصاویر ضبط شده با جزئیات بیشتر انجام می گیرد.

 

3. WDR مخفف : Wide Dynamic Range

به معنی بازه ی دینامیکی بالا است. استفاده از تکنولوژی WDR، زمانی اهمیت پیدا می کند که سوژه در محیطی کم نور، در کنار فضایی بسیار روشن قرار می گیرد. هنگامی که بخشی از عکس بسیار روشن و بخش دیگر آن فوق العاده تاریک باشد، جزئیات در آن به خوبی دیده نمی شود و ممکن است سوژه کاملا تاریک شود.تکنولوژی WDR به ما در تشخیص بهتر جزئیات تصویر کمک می کند و سبب ایجاد تعادل نور در محیط های روشن و تیره می شود.

4. DWDR مخفف : Digital Wide Dynamic Range

دو قابلیت DWDR و WDR به یک مفهوم هستند و اساس کار آن ها مشابه یکدیگر است، اما کیفیت تصاویر در هر دو فناوری کمی با هم متفاوت می باشد. در قابلیت DWDR با وجود منابع نوری مختلف در تصویر، عملیات تصویربرداری توسط دوربین مدار بسته یک بار با دور تند و یک بار با دور کند انجام می شود؛ سپس سنسورهای دوربین، دو تصویر را در یکدیگر ادغام می کند و تصویر نهایی با رزولوشن بالا را به ثبت می رساند. در فناوری WDR، عملیات تصویربرداری با استفاده از دو پردازنده بسیار قوی توسط دوربین مدار بسته انجام می شود. پردازنده اول، بخش های روشن در تصویر را ثبت می کند و پردازنده دوم، قسمت های تیره موجود در تصویر را دریافت می نماید؛ سپس این دو تصویر در هم ادغام می شود و تصویر نهایی به دست می آید. در واقع دو بخش سخت افزاری به صورت همزمان در حال کار هستند. در فناوری DWDR، این عملیات به صورت نرم افزاری اجرا می شود و هیچ قطعه سخت افزاری استفاده نمی گردد. به همین دلیل است که کارایی سیستم WDR بسیار بیشتر از کارایی فناوری DWDR است. در نتیجه برای مکان های امنیتی و مهم، بهتر است از تکنولوژی WDR استفاده شود.

 

5.  HLC مخفف    : High Light Compensation

باعث کاهش نقطه های پر نوری می شوند که در تصویر هستند. به عنوان مثال نور چراغ های ماشین را کاهش می دهد. در این صورت با کاهش نور و قابلیت HLC هم می توانید پلاک خودرو را بخوانید و هم جزییات ماشین را بهتر ببینید. به منظور جبران نور شدید است. HLC از کور شدن دوربین به دلیل نور شدید اتومبیل در شب جلوگیری می کند.

 

6.BLC مخفف : Backing Compensation

با روشن کردن سوژه مورد نظر ممکن است باعث شود جزئیات در پس زمینه از بین برود و باعث جبران نور پس زمینه می شوند.کمک می کنند زمانی که سوژه در مقابل یک منبع نور شدید مثلا پنجره یا درب قرار دارد سیاه دیده نشود.

 

7.HDR مخفف: hight dynamic rage

تاریکی و روشنایی تصویر را کنترل می کند وتصویر را با میزان نور مناسب به کاربر نشان می دهد.

 

8. درجه حفاظت بین المللی IP ( استاندارد International Protection Rating) : 

اگر به مشخصات محصولات الکترونیک، خصوصا دستگاه‌هایی که در فضای باز نصب می‌شوند (مثل دوربین‌های مداربسته) توجه کنید، درجه حفاظتی یا IP آن را خواهید دید. عددی که در کنار IP قرار می‌گیرد میزان حفاظت دستگاه را در مقابل اجسام خارجی نشان می‌دهد (عدد سمت چپ: جامدات مانند گرد و غبار ، عدد سمت راست: مایعات مانند آب)
معنی رقم اول بعد از IP
۶ : غیر قابل نفوذ در مقابل گرد و غبار

معنی رقم دوم بعد IP
۶ : حفاظت در مقابل فشار آب شدید

۷ : حفاظت در مقابل نفوذ مایعات، رطوبت، باران و برف

پس به صور مثال IP66 یعنی : غیر قابل نفوذ در مقابل گرد و غبار و حفاظت در مقابل فشار آب شدید

 

9. استاندارد IK :

IK0  نشان دهنده عدم مقاومت دوربین مداربسته در برابر هر نوع ضربه مکانیکی

IK1  مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 200 گرم از فاصله هفت و نیم سانتی‌متری

IK2  مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 200 گرم‏ از فاصله ده سانتی‌متری

IK3 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 200 گرم از فاصله هفده و نیم سانتی‌متری

IK4 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 200 گرم از فاصله بیست و پنج سانتی‌متری

IK5 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 200 گرم از فاصله سی و پنج سانتی‌متری

IK6 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 500 گرم از فاصله بیست سانتی‌متری

IK7 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 500 گرم از فاصله چهل سانتی‌متری

IK8 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 1.7 کیلوگرم از فاصله بیست و نه و نیم سانتی‌متری

IK9 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 5 کیلوگرم از فاصله بیست سانتی‌متری

 IK10 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 5 کیلوگرم از فاصله چهل سانتی‌متری

+IK10 مقاوم در برابر ضربه جسمی با وزن 10 کیلوگرم از فاصله چهل سانتی‌متری

 

10.رزولوشن:  

وقتی دفترچه مشخصات دوربین مداربسته را مطالعه می کنیم، دو سری از اعداد را می بینیم که مشخصات سنسور دوربین مداربسته را نشان می دهند. یکی از این اعداد تعداد پیکسل های سنسور است که رزولوشن تصویر دوربین مداربسته را نشان می دهد که به صورت افقی و عمودی بیان می شود که این عدد در دوربین های مداربسته آنالوگ قدیمی، با TVL بیان می شود.

2MP : تعداد پیکسل ها : 2,073,600  = 1080 (افقی) * 1920 (عمودی)

دوربین های مداربسته، می توانند تصاویری با رزولوشن بالا را ثبت کنند. تکنولوژی HD رزولوشن های مختلفی را شامل می شود که می توان به 1MP، 2MP، 3MP، 4MP، 5MP، 6MP و 8MP اشاره کرد، اگر دوربین  تحت شبکه باشد، تصاویر با فریم ریتی ارائه می شوند که دوربین پشتیبانی می کند و با فریم ریتی در دستگاه ذخیره ساز نمایش و یا  ضبط می شود که دوربین و دستگاه پشتیبانی می کنند. اگر هم دوربین مورد نظر یک دوربین در بستر کواکسیال با کیفیت HD باشد نیز تصاویر با فریم ریتی نمایش یا ذخیره می شوند که دستگاه ذخیره ساز پشتیبانی می کند. باید توجه داشت که رزولوشن تصویر دوربین مدار بسته با توجه به قابلیت های دوربین و دستگاه ذخیره ساز، قابل ارائه است.

 

11. انواع وضوح تصویر دوربین مدار بسته:

 D1 : به عنوان بالاترین وضوح تصویر در دوربین مداربسته شناخته می شود.

 : DCIF دوربین هایی که دارای وضوح تصویر DCIF هستند دارای 240 در 352 وضوح تصویر می باشند که این تعداد پیکسل در تصویر به میزان یک چهارم از وضوح تصویر در D1 را می سازد.

QCIF: دوربین های مداربسته QCIF دارای تعداد پیکسل 120 در 176 هستند و همان طور که در اعداد فوق مشاهده می کنید، وضوح تصویر در این نوع دوربین های مداربسته به میزان یک چهارم سیستم های DCIF است. یعنی کیفیت تصویر در آنها 8 برابر کمتر از سیستم های D1  است.

منو